Kenga e Kongreseveの歌詞

アルバニア語
アルバニア語
A A

Kenga e Kongreseve

1. 8 Nendor-o dyzet e tete-e
hapi Partia te parin Kongres-e
2x
Denoi tradhti, shpartalloi fraksione
çau perpara ne revolucione.
 
2. Ne Kongresin e dyte o me plot fitore
Nisen plane mor, madheshtore
2x
Ndertuamm vendin e forcuam shtetin
Çelnikosem o unitetin.
 
3. Ne Kongres te Trete o lart prej tribunes
Ushtoi fjala e Partise se Punes
2x
“Kolektive te behet bujqesia
Prin o perpara, mor Industria”.
 
…...........
 
4. Ne Kongres te Katert sa mire u rrite
Dhe me lart mor, Shqiperia u ngjit-e
2x
C’e godite o moj Parti-e
Krushovizmin brij me brij-e
 
5. Plot fitore dhe prape ne feste
Lart flamujt e Kongresit te Peste
2x
“Male, kodra mor dhe bregore
Porsi fusha me i ba pjellore.”
 
6. Ne Kongres te Gjashte Shqiperia nuse
Ma e bukur, o ma e kuqe
2x
Drite e kenge, o mor drite e veper
Hapi i ri mor asht kilometer
 
…........
 
7. N’Kongres te Shtate mor, u deklarue
Buka ne vend mor, u sigurue
Llave e kuqe po rrjedh çeliku
Le ti plasin o syte armiku
2x
Thike me thike o me hasem te ri
Tri-botisteve mor brinj-e m’brinj-e
 
8. Nji Nendor mor, ne vjeshten e trete
Do te filloj more, Kongres i Tete.
Nga fitorja mor, ne fitore
Me Marksistet ne nje llogore
Dyzet vera me ty Parti-e
Besa bese o me ty gjithnji-e
Flet-o Enveri ushton jehona
Mbeshtet-o krejtesisht, o ne forcat tona.
 
9. Nga Kongresi o ne Kongres
Prin-o Partia mor sokoleshe
2x
Enver Hoxha o trim mbi trim-e
Mbledh Kongreset o mban fjalime
Fjala e tij o me mijera here
Do te ushtoje mor, ne Kongrese te tjere
 
ありがとう!
thanked 2 times
土, 23/10/2021 - 02:27にYuiop75Yuiop75さんによって投稿されました。

 

"Kenga e Kongreseve"の翻訳
Kenga e Kongreseve のコレクション
"Kenga e Kongreseve"のイディオム
コメント
Read about music throughout history