Advertisements

Hotel California (마케도니아어 번역)

마케도니아어 번역마케도니아어
A A

Хотел Калифорнија

На една темна пустинска магистрала, ладен ветер низ косава
Топол мирис на туфки, се крева низ воздухот
Некаде во далечината, видов треперливо светло
Главата ми тежеше и видот ми беше матен
Морав да сопрам да преноќам
 
Таму стоеше таа, на влезот
Се слушна ѕвонот на предизвикот
А јас си мислев во себе,
„Ова може да биде рај, може пекол да е“
Тогаш запали свеќа и ми го осветли патот
Се слушаа гласови низ ходникот,
Мислев ги слушам велат...
 
Добредојде во хотелот Калифорнија
Толку убаво место
Толку убаво лице
Секогаш има место има во хотелот Калифорнија
Во секое време од годината, овде ќе најдете (место)
 
Нејзе умот ѝ увртен во Тифани, има Мерцедес Бенз
Таа има многу убави, убави дечки, што ги нарекува другари
Тие танцуваат во дворот, слатка летна пот.
Некој игра да памти, некој да заборави
 
Тогаш го повикав шефот:
„Те молам донеси ми го виното!“ Тој рече:
„Не сме имале ваков дух овде уште од 1969-та“
И сеуште тие гласови повикуваат од далечината
Те будат среде ноќ
Само да ги слушнеш дека велат...
 
Добредојде во хотелот Калифорнија
Толку убаво место
Толку убаво лице
Тие се забавуваат во хотелот Калифорнија
Колку убаво изненадување, обезбедете си алиби
 
Огледала на плафонот,
Розе шампањ во лед
А таа вели
„Сите ние сме затвореници овде, на сопствениот изум“
И во одаите на сопственикот
Се собраа на забава
Го бодат со своите челични* ножиња
Но никако да го убијат ѕверот
 
Последното што го памтам
Е како трчав кон влезот
Морав да го најдам правецот
До таму од кај што сум бил
„Опушти се“ рече ноќниот чувар
„Ние сме обучени за прием.
Може да се отпишеш кога сакаш ти
Ама не можеш да заминеш!“
 
고마워요!
투고자: Alek SandarAlek Sandar, 火, 17/10/2017 - 22:32
작성자 코멘트:

* (steely knives) Во песната бендот вметнува еден вид на поздрав до бендот Ден Стили (Dan Steely), кој во една од своите песни исто го вметнува името на бендот Иглс (Eagles)

영어영어

Hotel California

"Hotel California"의 번역
마케도니아어 Alek Sandar
아랍어 Guest
5
The Eagles: 상위 3
코멘트
Read about music throughout history