Advertisements

Парус (Parus) (알바니아어 번역)

Парус

Белеет парус одинокий
В тумане моря голубом...
Что ищет он в стране далёкой?
Что кинул он в краю родном?
 
Играют волны - ветер свищет,
И мачта гнётся и скрипит...
Увы, - он счастия не ищет
И не от счастия бежит!
 
Под ним струя светлей лазури,
Над ним луч солнца золотой
А он, мятежный, просит бури,
Как будто в бурях есть покой!
 
1832
 
투고자: panaceapanacea, 月, 11/04/2011 - 14:32
투고자 코멘트:

ЛЕРМОНТОВ
Михаил Юрьевич
(1814 - 1841)
http://www.youtube.com/watch?v=mec-_rTl2Ek

알바니아어 번역알바니아어
문단 정렬

Veli

Po zbardhet veli i vetmuar
Diku në detin plotësisht larg!..
Ç'kërkon këtu, në dhe të huaj?
Çfarë humbi në atdheun, vëlla ?..
 
Ja luajnë valët - fryn thëllimi,
Përkulet një direk i hollë
I mjerë! s'kërkon as lumturinë
edhe jo nga ajo vrapon!
 
Mbi të ka rreze e diellit,
Currili i bardhë ka pranë atij…
po ai stuhinë e lutet, gjoja
qetësia ka në çdo stuhi!
 
고마워요!
투고자: 게스트게스트, 金, 07/10/2016 - 04:05
"Парус (Parus)"의 번역
Chechen Guest
Chechen Guest
Chuvash Guest
Galician Guest
IPA Guest
Mari Guest
독일어 Guest
독일어 Guest
독일어 Guest
독일어 Guest
독일어 Guest
독일어 Guest
라틴어 Guest
아랍어 Guest
아랍어 Guest
알바니아어 Guest
영어 Guest
영어 Guest
영어 Guest
영어 Guest
영어 Guest
영어 Guest
영어 Guest
영어 Guest
영어 Guest
일본어 Guest
중국어 Guest
체코어 Guest
체코어 Guest
체코어 Guest
체코어 Guest
체코어 Guest
체코어 Guest
터키어 Guest
터키어 Guest
터키어 Guest
터키어 Guest
Collections with "Парус"
코멘트
Read about music throughout history