Vlado Janevski - Crno Tikveško (Црно Тиквешко)

Advertisements
마케도니아어/로마자 표기법/*로마자 발음
A A

Crno Tikveško (Црно Тиквешко)

На полноќ се палат запалки 
На полноќ се љубат сказалки 
а кому ли она вечерва 
нуди усни место вечера? 
 
На срце се топат снегови, 
а она под прсти негови 
Ајде, дечко, уште литар дај 
Божја крв од нејзиниот крај 
 
Ноќеска нек ме разбие 
Црно Тиквешко, црно Тиквешко 
Кој не сакал тој незнае 
што е најтешко 
Црно Тиквешко 
 
За кого ли грее постела 
За кого ли бело носела 
Како ми е само јас си знам 
дајте вино да му признаам 
 
Ноќеска нек ме разбие 
Црно Тиквешко, црно Тиквешко 
Кој не сакал тој незнае 
што е најтешко 
Црно Тиквешко 
 
(Черешна се од корен корнеше) 
 
Ноќеска нек ме разбие 
Црно Тиквешко 
Кој не сакал тој незнае 
што е најтешко 
Црно Тиквешко 
 
Црно, црно Тиквешко
 
투고자: san79san79, 木, 26/12/2013 - 08:26
고마워요!

 

Advertisements
영상
"Crno Tikveško (Црно ..."의 번역
Vlado Janevski: 상위 3
코멘트