Reclame

Please help to translate "Коњи, брзајте (Konji, brzajte)"

Macedonisch/Romanization
A A

Коњи, брзајте (Konji, brzajte)

Сакам да запеам,
да свирам само и да заиграм.
Не можам да слушам татнежи,
да гледам грабежи –
од човек душа крадат,
од него кукла прават.
 
Одам, заминувам,
темен облак носи невреме
подалеку од овој свет
кај што гаврани летаат и пеат
за бели лебеди.
 
Рефрен:
Коњи, брзајте, ветрој, дувајте,
нека исчезне мојот траг.
Ноќни кочии, одведете ме
и не враќајте ме назад пак.
 
Одам, заминувам,
темен облак носи невреме
подалеку од овој свет
кај што гаврани летаат и пеат
за бели лебеди.
 
Рефрен: (×2)
Коњи, брзајте, ветрој, дувајте,
нека исчезне мојот траг.
Ноќни кочии, одведете ме
и не враќајте ме назад пак.
 
Submitter's comments:

Текст: Љупчо Бубо Каров
Музика: Ванчо Димитров
Аранжман: Габор Ленџел

Reacties