Verica Pandilovska - Само за тебе (Samo za tebe)

  • Artysta: Verica Pandilovska ( Верица Пандиловска)
  • Album: Само за тебе (2016)
Reklamy
macedoński/Romanizacja
A A

Само за тебе (Samo za tebe)

Само за тебе дење ѕвезди гледам, ноќе сонце грее,
утеха е, ме гали нежно.
Само за тебе ноти пишувам тажни и ги редам,
на небо се само за тебе.
 
Како дожд ќе паднат,
музика се само за тебе.
 
Те гледам во очи ни солзиве солени,
на усни ме печаат бакнежи непреболени,
во шепотот тивок небото затемни,
громови зли сруши јасни.
 
И бура нека носи песни да ме земе,
а небо нека грми, падне да ме нема
и ќе исчезнам и ќе заминам,
еве ти песна, тајно моја, само за тебе.
 
Те гледам во очи ни солзиве солени,
на усни ме печаат бакнежи непреболени,
во шепотот тивок небото затемни,
громови зли сруши јасни.
 
И бура нека носи песни да ме земе,
а небо нека грми, падне да ме нема
и ќе исчезнам и ќе занемам,
еве ти песна, тајно моја, само за тебе.
 
И ќе исчезнам и ќе занемам,
еве ти песна, тајно моја, само за тебе.
 
И ако исчезнам и ако занемам,
еве ти песна, љубов моја, само за тебе.
 
Udostępniono przez OndagordantoOndagordanto dnia wt., 22/10/2019 - 00:32
Ostatnio edytowano przez OndagordantoOndagordanto dnia śr., 23/10/2019 - 11:38
Komentarz wysyłającego:

Текст: Јасмина Кантарџева
Музика: Салваторе Монети
Аранжман: Љупчо Мирковски

Dodane w odpowiedzi na prośbę EffilyEffily
Dzięki!

 

Reklamy
Nagranie wideo
Moje komentarze