Dino Merlin - Deset mladja ( Tradução para Macedônio)

Tradução para Macedônio

Десет години помлада

Види ја оваа ѕвезда, види ги овие остварени желби
Ова кино на сонови го нарекуваат фантазија
Сега кога помина најлошото
Зошто сега ми го правиш ова
 
Твоите години бараат
нешто лажно и смирено
бегство од вода и струја
и сигурност, знам по себе
 
Нозете како да зјапаат
Желни за авантура
Да си десет години помлада
а да си сеуште ти
 
Остави ме денеска, остави ме вчера
Остави ме, моја самовило, било кога
Остави ме утре или некое ново утро
Само немој да ме оставиш сега
На врвот секогаш има место
Ако се тргне од дното
 
Оти јас те имам само тебе
И не знам колку таа љубов вреди
Никој претходно не сум имам
за да те споредам, тоа добро го знаеш
 
Стави крема за брчките
Можеби насмевката ќе ти се врати
Со мене си десет години помлада
Само си со мене повторно ти
 
Остави ме денеска, остави ме вчера
Остави ме, моја самовило, било кога
Остави ме утре или некое ново утро
Само немој да ме оставиш сега
 
Остави ме, остави ме вчера
Остави ме било кога
Остави ме некое ново утро
Само немој да ме оставиш сега
 
Остави ме денеска, остави ме вчера
Остави ме, моја самовило, било кога
Остави ме утре или во некое ново утро
Само не ме оставај сега
 
Остави ме денеска, остави ме вчера
Остави ме, моја самовило, било кога
Остави ме утре или некое ново утро
Само не ме оставај сега
На врвот секогш има место
 
Adicionado por -N.a.d.E.- em Sexta-feira, 23/07/2010 - 18:03
Bósnio

Deset mladja

Comentários