Family Portrait ( Tradução para Macedônio)

Advertisements
Tradução para Macedônio

Семеен портрет

Мама те молам престани да плачеш, не го поднесувам звукот
Твојата болка е болна и ме растргнува
Слушам како се кршат чаши додека седам во мојот кревет
Му кажав на Бог дека не ги мислиш одвратните работи кои ги кажа
Се карате за пари, за мене и мојот брат
На ова доаѓам дома, ова е моето скривалиште
 
Не се лесно да се расне во Трета Светска Војна
Не знаејќи што може да е љубовта, ќе видиш
Не сакам љубовта да ме уништи, како што го уништи моето семејство
 
Можеме ли да поправиме?
Можеме ли да бидеме семејство?
Ветувам, ќе бидам добра
Мамо, ќе направам се
Можеме ли да поправиме?
Можеме ли да бидеме семејство?
Ветувам, ќе бидам добра
 
Тато, престани да викаш, не го поднесувам звукот
Нека мама престане да плаче, ми требаш
Мајка ми те сака
Без оглед што зборува, тоа е вистината
Знам дека те повреди, но запомни и јас те сакам
Денес побегнав
Побегнав од бучавата, далеку
Не сакам да се враќам таму,
Но немам друг избор, не
 
Не се лесно да се расне во Трета Светска Војна
Не знаејќи што може да е љубовта, ќе видиш
Не сакам љубовта да ме уништи, како што го уништи моето семејство
 
Можеме ли да поправиме?
Можеме ли да бидеме семејство?
Ветувам, ќе бидам добра
Мамо, ќе направам се
Можеме ли да поправиме?
Можеме ли да бидеме семејство?
Ветувам, ќе бидам добра
 
На нашиот семеен портрет изгледаме среќни
Ајде да се преправаме, ќе ни дојде природно
Не сакам да ги делам празниците
Не сакам две адреси
Не сакам полубрат
И не сакам мајка ми да го смени презимето
 
На нашиот семеен портрет изгледаме среќни
Ајде да се преправаме
Ох, да се вратиме на тоа, да се вратиме на тоа
Се сеќавам на деновите, се сеќавам на деновите
Ајде да се вратиме на тоа
Можеме ли да бидеме семејство?
Ветувам, ќе бидам подобра
Тато, те молам не заминувај
Тато, не заминувај, не заминувај
Тато не заминувај, сврти се
 
Се сеќаваш на ноќта кога замина
Ми ја зема светлата ѕвезда
Тато, не заминувај, тато, не заминувај
Тато не заминувај, не ме оставај овде
 
Мама ќе биде подобра, јас ќе бидам подобра
И ќе му кажам на бато, нема да го истурам млекото на вечера
Ќе бидам подобра, ќе направам се како треба
Ќе бидам твоето мало девојче засекогаш
Ќе спијам навечер
 
Adicionado por KaterinaMKD em Quarta-feira, 21/03/2012 - 20:18
Inglês

Family Portrait

Comentários