Na severe dikom stoit odinoko (На севере диком стоит одиноко) ( Tradução para Albanês)

Advertisements

Na severe dikom stoit odinoko (На севере диком стоит одиноко)

На севере диком стоит одиноко
На голой вершине сосна
И дремлет качаясь, и снегом сыпучим
Одета как ризой она.
 
И снится ей всё, что в пустыне далекой —
В том крае, где солнца восход,
Одна и грустна на утёсе горючем
Прекрасная пальма растёт.
 
Última edição feita por CherryCrushCherryCrush em Segunda-feira, 04/01/2016 - 10:09
Comentários do remetente:

Christian Johann Heinrich Heine, 1841
Translated by Lermontov, 1841.

Tradução para AlbanêsAlbanês
Alinhar parágrafos
A A

Në t'egrin veri

Në t'egrin veri po qëndron e veçuar,
një pishë mbi mal gollomesh.
Dhe dirgjet dhe tundet dhe plot me dëborë,
si rizë atje sipër u vesh.
 
Sheh n'ëndërr gjith' ç'ka shkretëtin' e larguar
në vendin ku lind dielli i ri,
Në shkëmbin që ndizet , rri vetë dh' e gjorë,
një palmë për mrekulli.
 
Adicionado por tanyas2882tanyas2882 em Sexta-feira, 07/10/2016 - 03:59
Comentários