Toše Proeski - Ej, sinooka, ej, bosonoga (Еј, синоока, еј, босонога)

Macedônio

Ej, sinooka, ej, bosonoga (Еј, синоока, еј, босонога)

Поздрав пратив, галеб летна
Таму далеку,
Еј, проклет да е денот...
Езеро во сини солзи,
Душа милува
Кај брегот што нѐ спои
Еј, синоока, еј босонога
Кој сон го сонуваш?
 
Цел свет преку тебе
Мост е љубовен
До сите стари предели,
Кај кавал пее,
Кај љубов сѐ е,
Ти, моја вистино.
М,м,м,м
 
Името е твое љубов,
На сон доаѓаш,
Ти, невеста во бело...
Еј, синоока, еј босонога,
Ти, моја вистино
 
Цел свет преку тебе
Мост е љубовен
До сите стари предели,
Кај кавал пее,
Кај љубов сѐ е,
Ти, моја вистино,
Еј, дево чиста,
Ти, жено света,
Еј моја судбино...
М,м,м,м...
 
Adicionado por Birba em Segunda-feira, 01/12/2008 - 16:10
Última edição feita por Natoska em Domingo, 15/09/2013 - 16:45
Obrigado!

 

Comentários