Zaz - Ton rêve ( Tradução para Macedônio)

Tradução para Macedônio

Tvojot son (Твојот сон)

Што би рекол
Ако смениме сѐ во понеделник
Тогаш ќе правиме напор
Да не живееме повеќе во копнеж
И ако она што го велиме
Не значи ништо до вторник
Сѐ уште имаме сила
Да почнеме одново во сабота
 
Ќе најдеш
Причина за да кренеш раце
Во договор со декорот
Ќе станеш и ќе видеш
Без ништо да се каже
Твојот сон ќе излезе на виделина
Ќе чекориш кон златото
Цртајќи ја својата иднина
 
Ослободи се од луѓето
Кои денес не ти ги одобруваат изборите
Тргни ја тежината од твојата иднина
Помири се со тие кажувања
Скрати го нивниот јадеж
Кој ти ја расипува хармонијата
И најди утеха
На некој поздрав пат
 
Ќе најдеш
Причина за да кренеш раце
Во договор со декорот
Ќе станеш и ќе видеш
Без ништо да се каже
Твојот сон ќе излезе на виделина
Ќе чекориш кон златото
Цртајќи ја својата иднина
 
Adicionado por ivank23 em Sábado, 21/07/2012 - 12:19
Francês

Ton rêve

Zaz: Maiores 3
Ver também
Comentários