Nilüfer - Çok Uzaklarda (traducere în Macedoneană)

traducere în Macedoneană

Некаде далеку

По улиците ветар, љубовта ми е во мислите
Некаде на полноќ, стари дождови
тивко, нежна пеат песна.
дур саканиот мој е некаде далеку.
 
Со деновите полни лудост, животот беше прекрасен
и со смеа полни нѝ поминуваа дните.
А сега, подавам раце, но попусто, не го допирам
саканиот мој, кој е некаде далеку.
 
И нему му недостигам, единствен мој
студенило го исполнува самувајќи без мене,
така пишува, во писмото последно.
 
И наму му недостигам, едниствен мој.
Плач бескраен му станал животот далеку од мене,
така пишува, во писмото последно.
 
Postat de BojanTheGreat la Miercuri, 26/10/2011 - 20:07
Adaugat ca răspuns la cererea pesot5
Turcă

Çok Uzaklarda

Comentarii