Kaliopi - Oboi me (Обои ме)

Publicitate
Macedoneană/Romanization/Transliteraţie
A A

Oboi me (Обои ме)

Ако веруваш во Бога
тогаш верувај во себе
не ме давај на ѓаволите
а ако можеш да ме видиш
кое црнило ме пере
дај помогни ми, обои ме
 
Обои плаво, и допри ме
со снагата на ветровите
обои жолто, и вечно
нека мириса на јасминов цвет
 
Рефрен:
Обои ме, обои ме
обои ме, и пред сѐ
ти земи бои што се од срце
обои денови, во стари спомени
обои сѐ што ни живее, обои ме
 
Обои ме, во една срна, бела,
мала како шетам по облаците
а небото обои го во дождот
што во светло роза мене ми се смее
 
Обои љубов, и со неа
допри ги најслабите
обои среќа, во една
темно зелена што не гасне
 
Рефрен:
Обои ме, обои ме
обои ме, и пред сѐ
ти земи бои што се од срце
обои денови, во стари спомени
обои сѐ што ни живее, обои ме
 
Postat de ValaVala la Joi, 19/04/2012 - 10:28
Ultima oară editat de FaryFary în data Sâmbătă, 02/09/2017 - 09:10
Mulțumesc!

 

Publicitate
Videoclip
Traduceri ale cântecului "Oboi me (Обои ме)"
Kaliopi: Top 3
Te rugăm să ajuți la traducerea cântecului „Oboi me (Обои ме)”
Comentarii