Toše Proeski - Polsko cveḱe (Полско цвеќе)

Advertisements
Macedoneană

Polsko cveḱe (Полско цвеќе)

Како птица в мај ќе слета
кај вљубените
Блазе им, а ние каде сме?
 
Како срце в божур цвета
За моето си
и најмила и проклета ти
 
Рефрен:
Полско цвеќе нека млад ме покрие
Душа нек ми љубат облаци
кога нејќеш ти
 
Камо среќа да ми згаснат очиве
Ако врз тебе се послани
Туѓи бакнежи
 
Лесно и во чест и Бога
да се заколнам
А како крвта да ја погазам?
 
Жолзи небо гледа
Но ќе запише
само кога маж ќе заплаче
 
Рефрен:
Полско цвеќе нека млад ме покрие
Душа нек ми љубат облаци
кога нејќеш ти
 
Камо среќа да ми згаснат очиве
Ако врз тебе се послани
Туѓи бакнежи
 
Postat de Guest la Luni, 01/12/2008 - 16:08
Ultima oară editat de Miley_Lovato în data Marţi, 12/04/2016 - 13:07
Mulțumesc!1 (de) mulțumiri

 

Advertisements
Videoclip
Comentarii
Katerina Proeski    Marţi, 15/03/2016 - 21:28

Toa ne e "Žolzi nebo gleda" toa e "Ženski solzi nebo gleda" dva zborovi