Bijelo Dugme - Ako ima Boga (traducere în Macedoneană)

traducere în Macedoneană

Ako ima Bog (Ако има Бог)

Некаде во твојот именик
под буквата Б е моето име,
прецртај го вечерва и стави
крст на пепелот и крст на тишината
Ако има Бог
 
Сто зими а ниедно лето
Понекоја трошка на твојот стол
А никогаш никој не чекал
Како што јас чекав до болка
Ако има Бог
 
Моите пријатели одамна
имаат куќа,
само мојата куќа е
без кров.
Проклета да си.
О, ако има Бог
во пеколот ќе гориш.
 
Сонував
како влегуваш во мојата песна
влегуваш просто како во својата градина
Под пазувите ќе ти долетаат ластовици
Јас пеам, бели крилја ми растат,
а повеќе не ме боли.
 
Сонував
како со анѓелите јадеш цреши
и како анѓелите на мене личат
и како шепнувам во твоето крило
раѓај ми деца како колачиња
а повеќе не ме боли.
 
Postat de lymer5 la Marţi, 28/02/2012 - 00:40
Adaugat ca răspuns la cererea Calusarul
Bosniacă

Ako ima Boga

Comentarii