Karolina Gočeva - Ti, zlatno sonce (Ти, златно сонце)

Macedoneană

Ti, zlatno sonce (Ти, златно сонце)

Ти, златно Сонце, не заоѓај
во матни води не умирај
пред тебе Сонце, целата Земја
без тебе земја, моја постела
 
рефрен:
Каде да те барам, кои градови
моето срце црно-бело да пее
срцето мое црно-бело не пее
кога нашта младост сета изгоре
 
Без тебе сама не заспивам
деној се редат деној, не живеам
по ридој темни магли послани
по тебе се тоа моите воздишки
 
Со солзи писмо ми пишуваш
мене ми е место горе на небо
мене ми е место горе на небо
за да будам ангел што ќе те чува
 
рефрен:
Каде да те барам, кои градови
моето срце црно-бело да пее
срцето мое црно-бело не пее
кога нашта младост сета изгоре
 
Postat de Linerva la Marţi, 04/10/2011 - 18:34
Ultima oară editat de Natoska în data Duminică, 15/12/2013 - 08:34
Mulțumesc!

 

Comentarii