Karolina Gočeva - Toj (Тој)

Macedoneană

Toj (Тој)

Тој, што не проговори ни еден збор
да тој,што не го познавам
остави белег што не можам да го избришам
тој што го сретнав толку случајно
да тој ,што име не му знам
остави спомен што не можам да заборавам
 
Колку сакав да те прегрнам
да ти кажам дека ме маѓепса
а те нема и твојот поглед ме прогонува
колку сакав да те прегрнам
да ти кажам дека ме маѓепса
а те нема и твојот поглед ме прогонува
 
Тој, што не проговори ни еден збор
да тој,што не го познавам
остави белег што не можам да заборавам
секоја вечер ,секоја ноќ
тој на сон доаѓа да ме потсетува
дека можеби сѐ ќе беше поинаку да му пријдев јас
 
Колку сакав да те прегрнам
да ти кажам дека ме маѓепса
а те нема и твојот поглед ме прогонува
колку сакав да те прегрнам
да ти кажам дека ме маѓепса
а те нема и твојот поглед ме прогонува
 
Postat de saninova77 la Miercuri, 07/12/2011 - 13:00
Ultima oară editat de Natoska în data Miercuri, 15/01/2014 - 10:03
Mulțumesc!

 

Comentarii