Vopli Vidoplyasova - Kraina mriy (Країна мрій) (traducere în Macedoneană)

traducere în Macedoneană

Zemјa od soništata (Земја од соништата)

Слушнав, или ми се сони
Дека има постои земја од соништата,
И магичната шума расте во таа земја
Секој може да отиде во таа шума.
Да ги почувствува тајните.
Да чува тајна на дамнешните магии.
 
Нека ме носи реката
Во прекрасниот брод,
Нека ме носи низ небото,
Како во сон.
 
Има ретки патишта,
За да се стигне до самите длабочини,
Таму небесните животни жалат.
Но, не се прашувам,
Дали оваа земја ја има на карта,
И веднаш заминувам на далечното место.
 
Реката носи, нè носи нас
Во прекрасниот брод,
Носи низ небото, како во сон.
 
Postat de ivank23 la Marţi, 19/06/2012 - 12:14
Adaugat ca răspuns la cererea brightswan
Ucraineană

Kraina mriy (Країна мрій)

Mai multe traduceri ale cântecului „Kraina mriy (Країна ...”
Macedoneanăivank23
See also
Comentarii