Michalis Hatzigiannis - Na Meineis Edo (Να μέινεις εδώ) (traducere în Macedoneană)

traducere în Macedoneană

Остани Тука

Густа Темнина, слушам чекори,
Но каде брзаш, доаѓаш или си одиш?
Јас нуркам во јазот, помеѓу брановите,
Јас не знам што сакаш, а што можеш да земеш (да имаш од мене).
 
Остани тука за да одиме заедно до крај,
Остани тука за да видиме дали навистина Се Сакаме,
Јас се плашам, затоа Те Сакам само за Мене,
Остани тука за да се претопиме во/ да станеме Едно.
 
Остани тука, ти не се споредуваш со ниедна,
Јас те чувствувам длабоку во мене Светлино Моја, Моја Сенко,
Јас сум за Тебе, не си заминувај од Мене,
Од мојата Прегратка, од Моите Соништа.
 
Остани овде за да одиме заедно до крај,
Остани овде за да видиме дали навистина се сакаме,
Јас се плашам, затоа Те Сакам само за Мене,
Остани овде за да се претопиме во/ да станеме Едно.
 
Postat de Mariam84 la Joi, 01/10/2015 - 19:04
Greacă

Na Meineis Edo (Να μέινεις εδώ)

Comentarii