Vera Brezhneva - Real'naya zhizn' (Реальная Жизнь) (traducere în Macedoneană)

traducere în Macedoneană

Реален живот

Ластовичке моја, си видела сонце само на ТВ,
Погледни низ прозорецот, ти дарувам зрак светлина, фати го!
Ти сигурно многу знаеш од интернет за љубовта,
Но тоа не е твоја историја, бескорисни солзи.
 
А сонцето свети на сите под еднакво,
А ти мое мало девојче, плачеш залудно,
А цвеќињата цветат надвор од прозорецот,
Реалниот живот си течи.
 
А сонцето свети за сите под еднакво,
Љубовта иди под различни знамиња,
Поздрави го, отвори се, диши!
Во реалниот живот. Прекрасниот живот.
 
Ластовичке моја, не е секогаш вистина тоа, што луѓето го говорат.
Слушајќи ги нив, а не слушајќи си го срцето, е залудно.
Тие и не испловиле, а во мислите се закотвиле,
Но тоа не е твоја историја, бескорисни солзи.
 
Postat de g5reski la Duminică, 04/03/2012 - 21:28
Rusă

Real'naya zhizn' (Реальная Жизнь)

Comentarii