Toše Proeski - Malechka (Малечка)

Macedoneană

Malechka (Малечка)

Адреса не знам ни број, каде си ти
а јас сум сеуште твој, каде си
Љубов ме гризе, малечка
вака заборавен
откачен, отфрлен
живеам од спомени.
 
Рефрен:
Срцата полни, а утрото yвони
со љубовен звук, еден за друг
и како празник секој почнуваше ден
Бакнежи, прегратки, очи насмеани
Помниш ли сe што имавме
премногу среќа за да ни потрае.
 
Минливо и потрошно за тебе сум
подстанар во срцето, на крај на ум
љубов ме гори, малечка
признавам виновен
повреден, победен
живеам од спомени
 
Postat de velvet_sky la Luni, 01/12/2008 - 16:10
Ultima oară editat de Natoska în data Joi, 31/08/2017 - 18:37
Mulțumesc!

 

Comentarii