Toše Proeski - Nemaš ni blagodaram (Немаш ни благодарам)

Македонский

Nemaš ni blagodaram (Немаш ни благодарам)

Каде си, и чија си, се бега ли од спомени?
Од часот што бие, од синот што спие,
дал солза или две
во сонот ти шепнале колку мислам на тебе?
Не, не кажа збор, молкот е одговор
 
Немаш ни благодарам
зашто се трудев да те сфатам да те љубам да те вратам
Немаш ни благодарам,
ниту пак надеж да ми дадеш и пак срце да ми крадеш
Немаш ни благодарам
си одиш ти а надвор лие око тажно солза крие
Немаш ни благодарам, немаш ни благодарам
 
Насмевка немаш сѐ ми земаш сега знам ти срце немаш
Немаш ни благодарам
сѐ што ти дадов сѐ ми зема што те немам што ме немаш
Немаш ни благодарам зошто е крај, крај на чинот пепел само во каминот
Немаш ни благодарам
 
Ноќва што догорува пак за тебе ми зборува,
и тебе те барам и плаче гитара
дал солза или две во сонот ти шепнале
колку мислам на тебе ?
не не кажа збор молкот е одговор
 
Добавлено Гость в пн, 01/12/2008 - 16:08
В последний раз исправлено Natoska в вс, 15/09/2013 - 16:25
Спасибо!

 

Комментарии