Реклама

Ĺubov (Љубов) (перевод на Английский)

  • Исполнитель: Skipi (Скипи)
  • Приглашенный артист: Tyzee
  • Песня: Ĺubov (Љубов) 3 перевода
  • Переводы: Английский, Транслитерация, Хорватский

Ĺubov (Љубов)

Добро утро мила,
Мирисот на кафе и на тебе страшно релаксира
И кога нема сонце
Ти си тука сонце мое да ме згрееш со твојот поглед
И не те лажам кога, кога ќе кажам дека,
Не ми треба друга ти си таа права што ја чекав
Дај ми да ти бидам шал да го бришам твојот кармин
Ја би те држел во раце цел живот дарлинг
Не сум од Марс ни ти не си од Венера
Но биди ми моја жена имаш срце полно љубов
И уште две слатки деца да ми родиш
Една платичка у џеб и не ми треба ништо друго
 
У диско на Ријана на Цеца у кафана
Ма ти ме опушташ бетер и од Маријана
Каде и да и да сме пијани од љубов сме
Палиме се смееме мили Боже млади сме
 
РЕФ:
Ти си грип од кој сум настинат
Ма ти си болест која вечно живе во мене
И да умрам да се родам пак
Срцево дава знак дека чука за тебеее
Никад нема да си опростам
Ако си дозволам тебе бејбе да те немам
Не сине не сум папучар
Само објаснувам како се сака права жена.
 
Да ти кажам дека девојка ко тебе сакам
Да ме гали цел век да ми дава крилја авиоооон
Да ти кажам мојто срце има ноти и само ради тебе
У груди свири како радиоооооо
 
И секој ден ко ко да ми е празник
Ја ти се радувам ко паричка на бадник
И цела ноќ за љубов г-г-гладниии
Милион жени а никоја као ти као тии
 
Дај ми Л па О па дај ми В па дај ми Е
Нема да ти течат солзи ќе ни биде сè ок
Да те чувам да те имам така сум воспитуван
Само еден живот имам и за тебе би го дал
 
У диско на Ријана на Цеца у кафана
Ма ти ме опушташ беттер и од Маријана
Каде и да ида сме пијани од љубов смеее
Палиме се смееме мили Боже млади сме
 
Не ме занима кој што? Не ме занима каде кој?
Не ме занима никоја друга ти си мое јаве сон
За љубов гладни млади и гласни
Ако е грев тоа што ја сакам Боже прости
 
Добавлено mariusmxmmariusmxm в сб, 04/05/2013 - 15:16
В последний раз исправлено AlbanianaAlbaniana в пт, 27/07/2018 - 03:55
перевод на АнглийскийАнглийский
Выровнить абзацы
A A

Love

Good morning my dear
The smell of coffe and of you relax me awfully.
And when there's no sun
You're here my sun to warm me up with your sight/eyes/look
And I don't lie when I say that
I don't need other women, you're the one I've waited for.
Let me be your scarf and to wipe your lipstick
I'd keep you in my arms whole my life, darling.
I'm not from Mars and you're not from Venus
But be my lady you have a heart full of love.
And to give birth to another two sweet kids
To have the salary in my wallet and I don't need anything else.
 
In disco I'm dancing to the music of Rihanna and in pub to Ceca's music
Well, you relax me even better than "Marijana" (marijuana)
Wherever we go we're drunk of love.
We light up the joint and start to laugh, my dear God we're young.
 
Chorus:
You're the flu which makes me sick,
And you're the illness which lives into me forever
And if it would be to die and to born again,
The heart gives signs that is beating for you.
I will never forgive to myself
If I allow to lose you, baby.
No my son, I'm not womanizer,
I only explain how to love the right woman.
 
Let me tell you that as you do, I love a girl
To caress me an eternity, to give me wings like a plane
Let me tell you my heart has (musical) notes and only because of you.
Plays into the chest like a radio.
 
And every day like is my holiday
I make you happy like a coin on Christmas Eve.
And whole night hungry for love.
A million women but no one like you.
 
Give me "L" then "O" and then give me "V" and then give me "E"
Your tears won't shed and we will be ok.
I have been taught to protect you and to have you.
I have only one life and I would give it to you.
 
In disco I'm dancing to the music of Rihanna and in pub to Ceca's music
Well, you relax me even better than "Marijana" (marijuana)
Wherever we go we're drunk of love.
We light up the joint and start to laugh, my dear God we're young.
 
I don't care who is doing what? I don't care who where is it?
I don't care about no other (women), you're my dream which can come true
Hungry for love and noisy
If it's this is a sin what I love, God forgive me.
 
Добавлено mariusmxmmariusmxm в сб, 04/05/2013 - 15:30
5
Ваш рейтинг: None В среднем: 5 (Всего голосов: 1)
Еще переводы "Ĺubov (Љубов)"
Английский mariusmxm
5
Комментарии