Que Me Quedes Tú (перевод на Македонский)

перевод на Македонский

Да ми останеш ти

Сакам да исчезнат сите канали со вести
Колку само ја презирам телевизијата
Да исчезнат насмевките
И да се изгаснат сите зајдисонца
Да се укине сето учење и сите обврски
Да завршат сите акциони филмови
Да се избришат сите уживања на светот
И денес да се напише последната песна
 
Ама да ми останеш ти
Да ми остане твојата прегратка
Секој ден нов бакнеж
И да останам овде после крајот
Засекогаш твоја меланхолиа*
Зошто јас, јас да, јас да!
Од тебе зависам
И ако ми останеш ти во мене останува живот.
 
Нека исчезнат сите мои соседи
И со нив се што остана од мојата невиност
Нека си одат еден по еден сите мои пријатели
Нека го снема ова мое парче совест
Нека уште на усните да се потрошат сите зборови
Да се загадат сите води на Планетата
Нека човекољубците и мудрите дигнат раце од се
И нека денес умре и последниот поет
 
Ама да ми останеш ти
Да ми остане твојата прегратка
Секој ден нов бакнеж
И да останев овде после крајот
Засекогаш твоја меланхолиа*
Зошто јас, јас да, јас да!
Од тебе зависам
И ако ми останеш ти во мене останува живот.
 
Добавлено Shakira Macedonia в вс, 13/03/2016 - 14:54
Комментарий:

меланхолиа* = чувство на голема тага без конкретна причина

Испанский

Que Me Quedes Tú

Комментарии