Реклама

Verica Pandilovska - Само за тебе (Samo za tebe)

  • Исполнитель: Verica Pandilovska ( Верица Пандиловска)
  • Альбом: Само за тебе (2016)
Македонский/Латинизация
A A

Само за тебе (Samo za tebe)

Само за тебе дење ѕвезди гледам, ноќе сонце грее,
утеха е, ме гали нежно.
Само за тебе ноти пишувам тажни и ги редам,
на небо се само за тебе.
 
Како дожд ќе паднат,
музика се само за тебе.
 
Те гледам во очи ни солзиве солени,
на усни ме печаат бакнежи непреболени,
во шепотот тивок небото затемни,
громови зли сруши јасни.
 
И бура нека носи песни да ме земе,
а небо нека грми, падне да ме нема
и ќе исчезнам и ќе заминам,
еве ти песна, тајно моја, само за тебе.
 
Те гледам во очи ни солзиве солени,
на усни ме печаат бакнежи непреболени,
во шепотот тивок небото затемни,
громови зли сруши јасни.
 
И бура нека носи песни да ме земе,
а небо нека грми, падне да ме нема
и ќе исчезнам и ќе занемам,
еве ти песна, тајно моја, само за тебе.
 
И ќе исчезнам и ќе занемам,
еве ти песна, тајно моја, само за тебе.
 
И ако исчезнам и ако занемам,
еве ти песна, љубов моја, само за тебе.
 
Добавлено OndagordantoOndagordanto в вт, 22/10/2019 - 00:32
В последний раз исправлено OndagordantoOndagordanto в ср, 23/10/2019 - 11:38
Комментарий:

Текст: Јасмина Кантарџева
Музика: Салваторе Монети
Аранжман: Љупчо Мирковски

Добавлено в ответ на запрос EffilyEffily
Спасибо!

 

Реклама
Видео
Комментарии