Mai știi? (превод на македонски)

Реклама
превод на македонскимакедонски
A A

Се сеќаваш ли?

Се сеќаваш ли како те викав тогаш?
"икона со долги нозе" ...
 
слегуваше од река или реката беше ти,
течеше во мене до небото
 
со јазикот променет во камшик
ловеше зајчета на бедрата
 
имаше медена насмевка,
ти беше парфем, јас бев жив.
 
Но, ох, ох, ох, шума око
сега мене ме пукаат три попови
 
месото ми мириса од сега
на багрем одборче
 
додека ечемикува мускул во коњи
мене прашината ми вика - дојди,
 
мене бокалот ме вика сад,
љубов ти тркалеше
 
Поставио/ла: stara makedonkastara makedonka У: Субота, 25/08/2012 - 07:52
румунскирумунски

Mai știi?

Више превода за "Mai știi?"
македонски stara makedonka
Mihai Mărgineanu: Top 3
Коментари