Marija Spasovka - Doma (Дома)

македонски/Romanization/ транскрипција
A A

Doma (Дома)

На-а, не-е, на-а, не-е
Ја-на-ни-ја-на-ни
Ја-на-не, на-на-на-не
 
Најубав ми е денот
Кога ќе се разбудам
А сѐ е бело, сѐ е бело
Имам само една молитва
Сите деца да го најдат својот дом
Топол дом
 
Не сакам да врне
Сакам снег да паѓа
Сакам да се радувам на снегот
Кога паѓа, паѓа, паѓа
Не сакам да врне
Дождот да го стопи
Не, не, не, не
Сакам да се радувам на снегот
Дома, дома, дома
 
На-а, не-е, на-а, не-е
Ја-на-ни-ја-на-ни
Ја-на-не, на-на-на-не
 
Љубов место дожд нека врне
Снегот бел ко надеж да наврне над нас
Како спас
Имам само една молитва
Сите деца да го најдат својот дом
Топол дом
 
Не сакам да врне
Сакам снег да паѓа
Сакам да се радувам на снегот
Кога паѓа, паѓа, паѓа
Не сакам да врне
Дождот да го стопи
Не, не, не, не
Сакам да се радувам на снегот
Дома, дома, дома
 
На-а, не-е, на-а, не-е
Ја-на-ни-ја-на-ни
Ја-на-не, на-на-на-не
 
Не сакам да врне, не, не, не
Сакам да се радувам на снегот
Дома
 
Не сакам да врне
Сакам снег да паѓа
Сакам да се радувам на снегот
Дома, дома, дома
 
Ја-на-на-неј, на-на-неј-ја
 
Поставио/ла: Dora VysotskayaDora Vysotskaya У: Субота, 20/10/2018 - 15:33
Last edited by kattenkatten on Петак, 02/11/2018 - 19:02
Added in reply to request by DarkJoshuaDarkJoshua
Хвала!захваљено 6 пута

 

Реклама
Видео снимак
Коментари
DarkJoshuaDarkJoshua    Субота, 20/10/2018 - 20:01

Спасибо [@Dora Ivanova], always so kind.