Kaliopi - Na pat do Makedonija (На пат до Македонија) (превод на енглески)

македонски

Na pat do Makedonija (На пат до Македонија)

Не е безсмислено ниту изгубено
на секој грутка во рака
што до бесвест те сака до последно
 
Нека оган се пали од сите животи мали
ко факел од храмот божји земи го
и под небо простри го
 
И нека гори се додека не не здоболи
за се она што било
без ниту еден траг од совести
 
Реф:
Па да сме други
и никогаш да не сме туѓи
колку би сакала за нас да сме едно
и да појдеме сите на пат до неа
на пат до Македонија
 
Во болки миена
oд страв неспиена
и сите реки што течат
се твоите солзи што печат
за нас живот се
 
Безброј немирни лаги
твој се извор на таги
земи го огнот
и под небото твое ти простри го
 
И нека гори се додека не не здоболи
за се она што било
без ниту еден траг од совести
 
Реф:
Па да сме други
И никогаш да не сме туѓи
Колку би сакала за нас да сме едно
И да појдеме на сите на пат до неа
На пат до Македонија
 
Поставио/ла: golubinka У: Среда, 07/09/2011 - 13:15
Last edited by Fary on Понедељак, 03/07/2017 - 14:55
Коментари подносиоца:

прекрасна песна намам др што да казам хД

Align paragraphs
превод на енглески

On my way to Macedonia

Верзије: #1#2
Today over Macedoniа is born
A new sun of the freedom
Macedonians are fighting
For it's justice
Macedonians are fighting
For it's justice
Now again, the blowing flag of
Krushevskata Republic
Goce Delchev, Pitu Guli
Dame Gruev, Sandanski!
Goce Delchev, Pitu Guli
Dame Gruev, Sandanski!
 
Macedonian forest are singing loudly
New songs
Free Macedonia
Lives free
Free Macedonia
Lives free
 
Поставио/ла: Zise_ti_zoi У: Понедељак, 01/12/2008 - 16:10
Молимо, помозите овом преводу: "Na pat do Makedonija..."
See also
Коментари
MayGoLoco    Петак, 04/10/2013 - 11:03

The Original lyrics have been updated, please check your translation!