Reklam

Aleksandër Lalo - Gëzimin njerëzve t'ua shtoj

Arnavutça
Arnavutça
A A

Gëzimin njerëzve t'ua shtoj

Njerëzit nxitojnë, në punë shkojnë,
Një motiv të këngës sime
Midis tyre po kërkoj.
 
Dëgjoj, shikoj, njerëzit takoj,
Dua unë me këngën time
Gazin njerëzve t'ua shtoj.
 
Më pelqën të shikoj rininë në brezare,
Bujku aren kur mbjell.
Gjethe pemësh kur feshfërisin
Edhe dimrit një dite me diell.
 
Më pëlqen kur shikoj çifte të lumtur,
Djemtë kur lozin në shesh.
Mbi një lule kur ndal një flutur,
Vajza djalit kur i buzëqesh.
 
Dëgjoj, shikoj, njerëzit takoj.
Dua unë me këngën time
Gazin njerëzve t'ua shtoj.
 
Dhe rri mendoj, shëtis, shikoj.
Kam dëshirë qe kënga ime
Midis njerëzve të jetoj.
 
Më pëlqen kur shikoj çifte të lumtur,
Djemtë kur lozin në shesh.
Mbi një lule kur ndal një flutur,
Vajza djalit kur i buzëqesh.
 
Më pëlqen mëngjes, kur më përshëndesin
Shokët kur i takoj.
Anembanë i gjithë qyteti
Është motivi që unë kërkoj.
Anembanë në gjithë qytetin
Gjej motivin që unë kërkoj.
 
Më pëlqen të punoj,
Më pëlqen të këndojë,
Gazin njerëzve t'ua shtoj,
Kudo ndjej dritë dhe gëzim.
 
Teşekkürler!
3 teşekkür aldı
alfat32alfat32 tarafından Perş, 08/04/2021 - 21:12 tarihinde eklendi
alfat32alfat32 tarafından en son Salı, 18/05/2021 - 10:48 tarihinde düzenlendi
Ekleyenin yorumları:

Interpretimi i Luan Zhegut: https://youtu.be/hUfZZYuJG-g
Nga jozefi46:
"Kjo kenge eshte kenduar naten e pare (25.12.1981) te festivalit te 20-te. Titullin e sakte e ka: "Gezimin njerzve t'ua shtoj". Perseritur nga Luan Zhegu. Muzika: Aleksander Lalo. Teksti: Jorgo Papingji. Doli ne finale, por nuk mori çmim."

 

Yorumlar
alfat32alfat32    Salı, 11/05/2021 - 19:36

Thank You very much! I heard this performance. IMHO, version of Liljana is more sensual, so I added here a video of her performance. But now I added a link of video with Luan's performance in the "comment".

Yuiop75Yuiop75    Cmt, 15/05/2021 - 23:45

saw the added link now. Thank you.

Yuiop75Yuiop75    Salı, 18/05/2021 - 00:46

only have one request:
if possible to add composer Aleksander Lalo in the song credits....

i think there's still a field available in credits, the "Featuring artist" field, where it can be added. Or exchange place with the "Artist" field content.
Either way is fine, what matters is linking Aleksander Lalo, to this song here in lyricstranslate.
Thanks a lot for requesting Albanian songs.

alfat32alfat32    Salı, 18/05/2021 - 11:06

Thank You! It's I have to thank the people who respond to requests. I replaced "artist" field with Aleksandër Lalo and added Liljana Kondakçi as "featuring artist". Maybe it's not "according to the rules", but perhaps it's fair to point out computer as "artist" because people will willy-nilly know name of the main person connected with composition.

Read about music throughout history