Please translate Nuse, Nuse (Нусе, Нусе)

Makedonca

Nuse, Nuse (Нусе, Нусе)

(Слатка си ко чоколада
чу те крадем из пред врата.
Нече да те спаси тата,
а ни твоја девет брата.)

Иако своите цркви он ги вика џамии,
стари другари сме уште од џамлии.
Во биртија на Бит-пазар го видов случајно
никогаш не изгледал толку тажно, очајно.
Место својта Нусе, чаша топла ракија
држи в рака и ја милува.

РЕФ
Нусе, Нусе, ој мори Нусе, ој,
марке скупим да те купим
бара татко твој.
Нусе, Нусе, еј мори Нусе, еј,
пари немам, ал' ќе те земам,
смеј се само, смеј!

Да сте негде далеку би биле филмски пар,
ама татко и е од село близу Гостивар.
Гледам, братко,
мерак голем носиш под кожа.
Срце ми се кине,
слушај мешто да ти предложам:
Се заради љубов збор и беса даваме,
ако треба ќе ја грабаме.

РЕФ
Нусе, Нусе, ој мори Нусе, ој,
марке скупим да те купим
бара татко твој.
Нусе, Нусе, еј мори Нусе, еј,
пари немам, ал' ќе те земам,
смеј се само, смеј!

Нусе, Нусе, Нусе, цуц ма вогел
Нусе, Нусе, Нусе, Нусе дашурој!

"Nuse, Nuse (Нусе, Нусе)" şarkısına ait daha çok çeviri
Yorumlar