Please translate Za samo eden den (За само еден ден)

Makedonca

Za samo eden den (За само еден ден)

По твоите патеки што одеше
јас бели ружи постилав
и како гладна птица верував
дека јужен ветар и на запад душа постила
за секој збор што ми го кажа
јас во себе долго сонував
и нејќев да се разбудам
очи да отворам за да не те изгубам

Реф:
За само еден ден
за само еден час
би дала и цел живот
да сум крај тебе јас
со секој еден ден
штом со тебе сум јас
сѐ она што извенало ќе расцвета

За еден поглед твој што дише
се би дала да ги бакнувам
твоите очи смарагдни
тие очи топли што ми носат стари спомени
се колнев себеси
што крадев денови ноќе
да те сокријам
во себе да не откријам
за кого постојам
за да не те изгубам

Реф:
За само еден ден
за само еден час
би дала и цел живот
да сум крај тебе јас
со секој еден ден
штом со тебе сум јас
сѐ она што извенало ќе расцвета

"Za samo eden den (За само еден ден)" şarkısına ait daha çok çeviri
Yorumlar