Macedonian Folk - Nazad, nazad Kalino mome (Назад, назад Калино Моме)

Macedonian

Nazad, nazad Kalino mome (Назад, назад Калино Моме)

Назад, назад, Калино моме,
немој да одиш по мене.
Кај нас си има висока гора,
не ќе можеш да ја поминеш. (x2)
 
Ќе се сторам јас сокол пиле
и пак кај тебе ќе дојдам.
Гора ќе прелетам,
кај тебе ќе дојдам,
вечно твоја ќе бидам. (x2)
 
Назад, назад, Калино моме,
немој да одиш по мене.
Кај нас си има длабока река,
не ќе можеш да ја поминеш. (x2)
 
Ќе се сторам јас мрена риба
и пак кај тебе ќе дојдам.
Река ќе препливам,
кај тебе ќе дојдам,
вечно твоја ќе бидам. (x2)
 
Назад, назад, Калино моме,
немој да одиш по мене.
Кај нас си имам убава жена
и две мали дечиња.
 
Ќе се сторам јас црна чума
и пак кај тебе ќе дојдам.
Жена ќе ти сотрам,
дечиња ќе гледам,
вечно твоја ќе бидам. (x2)
 
Submitted by Linerva on Thu, 04/11/2010 - 18:02
Last edited by CherryCrush on Wed, 27/04/2016 - 22:37
Submitter's comments:

There is also a Bulgarian version.

Thanks!

 

Comments