Toše Proeski - Polsko cveḱe (Полско цвеќе)

Macedonian

Polsko cveḱe (Полско цвеќе)

Како птица в мај ќе слета
кај вљубените
Блазе им, а ние каде сме?
 
Како срце в божур цвета
За моето си
и најмила и проклета ти
 
Рефрен:
Полско цвеќе нека млад ме покрие
Душа нек ми љубат облаци
кога нејќеш ти
 
Камо среќа да ми згаснат очиве
Ако врз тебе се послани
Туѓи бакнежи
 
Лесно и во чест и Бога
да се заколнам
А како крвта да ја погазам?
 
Жолзи небо гледа
Но ќе запише
само кога маж ќе заплаче
 
Рефрен:
Полско цвеќе нека млад ме покрие
Душа нек ми љубат облаци
кога нејќеш ти
 
Камо среќа да ми згаснат очиве
Ако врз тебе се послани
Туѓи бакнежи
 
Submitted by Guest on Mon, 01/12/2008 - 16:08
Last edited by Miley_Lovato on Tue, 12/04/2016 - 13:07
Thanks!

 

Comments
Katerina Proeski    Tue, 15/03/2016 - 21:28

Toa ne e "Žolzi nebo gleda" toa e "Ženski solzi nebo gleda" dva zborovi