Russia is waging a disgraceful war on Ukraine.     Stand With Ukraine!

Αθήνα Μου (Athína mou) (Albanian translation)

Albanian translationAlbanian
/Greek
A A

Athina ime

Humbur diku neper ngushticat e Filopaput °
ky qyteti arrin te mos jete ne nxitim
ne qendren e tij filloi Raundi i Vdekjes*, te shtunen mbrema
 
Ne trupin tim pershkon era
une jam akoma me i lagur sesa palltoja ime
por po te kerkoj deshperimisht ne Athinen time
 
Po me merr tymi qe vjen nga parku
dhe nga ballkonet lulja e jaseminit dhe hija e nates
nje laterna e stonuar sikur po luan muziken e Tsitsanis
 
Sa e sa nete, cdo vit, dhe prape nuk mjaftojne
dikush do te thoshte se me eshte kthyer ne rutine
por po te kerkoj deshperimisht ne Athinen time
 
Vetmia ime eshte sikurse ulerima e nje ujku naten
sonte, edhe moti eshte kunder meje
dhe meqenese shiu nuk u kthye kurre ne bresher, po bie i imet
 
U bene muaj qe u largove prej meje
dhe kukulla ne vitrinen time po fillon te turbullohet
por po te kerkoj deshperimisht ne Athinen time
 
Ne kishen e Loumbardiaris po bien kembanat e zise
si per te me thene qe edhe sot kemi humbur
Hena eshte kthyer ne folene e saj dhe une po caloj ^.
 
I shtrire ne nje stol me duart si jastek
Mendja me eshte fiksuar me gijotinen time
por po te kerkoj deshperimisht ne Athinen time
 
Vetmia ime eshte sikurse ulerima e nje ujku naten
sonte, edhe moti eshte kunder meje
dhe meqenese shiu nuk u kthye kurre ne bresher, po bie i imet
 
U bene muaj qe u largove prej meje
dhe kukulla ne vitrinen time po fillon te turbullohet
por po te kerkoj deshperimisht ne Athinen time
por po te kerkoj deshperimisht ne Athinen time.
 
Thanks!

worldwide

Submitted by worldwideworldwide on 2022-10-05
Added in reply to request by Besmir KodraBesmir Kodra
Author's comments:

° Filopapu - Lagje qe qendet ne Athine

* Raundi i vdekjes ishte spektakli më popullor në cirqe dhe panaire
kryesisht në vitet '70 dhe '80. Në një fuçi druri 5,5 metra të thellë,
motoçiklistët u ngjitën me shpejtësi marramendëse deri në skajin e
fuçisë duke bërë marifete.

^ sepse eshte i pire

Comments
Read about music throughout history