Advertisements

Someone Like You (Macedonian translation)

  • Artist: Adele
  • Also performed by: Glee Cast, Francesca Michielin, V (BTS)
  • Song: Someone Like You 75 translations
  • Translations: Albanian, Arabic #1, #2, Azerbaijani #1, #2, Bosnian, Bulgarian, Catalan, Chinese, Croatian #1, #2, Czech #1, #2, Danish, Dutch #1, #2, Finnish, French #1, #2, Gaelic (Irish Gaelic), German #1, #2, Greek #1, #2, Hebrew, Hungarian #1, #2, Indonesian, Italian #1, #2, #3, Japanese #1, #2, #3, Korean, Kurdish (Sorani), Macedonian, Malay, Malayalam, Norwegian, Persian #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, Polish, Portuguese #1, #2, #3, Romanian #1, #2, Russian #1, #2, #3, #4, Sami, Serbian #1, #2, #3, #4, Slovak #1, #2, Spanish #1, #2, #3, Swedish, Turkish #1, #2, #3, #4, Ukrainian, Vietnamese
Macedonian translationMacedonian
A A

Некој како тебе

Слушнав дека си се вдомил1
Дека си нашол девојка и сега си оженет
Слушнав дека соништата ти се оствариле
Изгледа ти ги дала работите кои јас не ти ги дадов
 
Стар пријателе, зошто толку се срамиш?
Не личи на тебе да се воздржуваш и криеш од светлината.2
 
Воопшто не сакам што се појавив вака одненадеж, непоканета
Но, не можев да се држам настрана, беше посилно од мене
Се надевав дека кога ќе ми го видиш лицето, ќе се сетиш
Дека за мене, сѐ уште не е готово.
 
Не е важно, ќе најдам некој како тебе
Вам двајца ви го посакувам само најдоброто
Не заборавај ме, те молам, се сеќавам дека рече:
„Понекогаш останува со љубовта, а некогаш боли“3
Понекогаш останува со љубовта, а некогаш боли
 
Ти знаеш како времето лета
Баш вчера беше најдоброто време од нашите животи
Ние сме родени и израснати во летната магла
Оковани од изненадувањето на нашите славни денови.
 
Воопшто не сакам што се појавив вака одненадеж, непоканета
Но, не можев да се држам настрана, беше посилно од мене
Се надевав дека кога ќе ми го видиш лицето, ќе се сетиш
Дека за мене, сѐ уште не е готово.
 
Не е важно, ќе најдам некој како тебе
Вам двајца ви го посакувам само најдоброто
Не заборавај ме, те молам, се сеќавам дека рече:
„Понекогаш останува со љубовта, а некогаш боли“, да.
 
Ништо не се споредува, ни грижите ни маките
Каењата и грешките, тоа се вредни спомени
Кој би знаел дека ова ќе e толку горчливо, а слатко?
 
Не е важно, ќе најдам некој како тебе
Вам двајца ви го посакувам само најдоброто
Не заборавај ме, те молам, се сеќавам дека рече:
„Понекогаш останува со љубовта, а некогаш боли“
 
Не е важно, ќе најдам некој како тебе
Вам двајца ви го посакувам само најдоброто
Не заборавај ме, те молам, се сеќавам дека рече:
„Понекогаш останува со љубовта, а некогаш боли“
Понекогаш останува со љубовта, а некогаш боли
 
  • 1. основал свое семејство
  • 2. се мисли на тоа дека не кажува што мисли и/или што чувствува
  • 3. она што останува е всушност сеќавањето
Submitted by ivank23ivank23 on Fri, 31/08/2012 - 13:29
EnglishEnglish

Someone Like You

Idioms from "Someone Like You"
Comments
Advertisements
Read about music throughout history